SÓZOTT SZIVÁRVÁNYOS PISZTRÁNG OTTHON

LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE TÖRTÉNŐ ELŐKÉSZÍTÉS
Főzési idő: 1 d
1. LÉPÉS:
1. lépés.
Hogyan sózzuk a szivárványos pisztrángot otthon? Készítse el a listán szereplő összes terméket. A legjobb, ha friss és nem fagyasztott halat veszünk. Ha van fagyasztott pisztrángja, vegye ki a fagyasztóból, és hagyja a hűtőszekrényben egy éjszakára az alsó polcon. Hámozza meg a halat a pikkelyektől, távolítsa el a belsejét, és alaposan mossa meg.

2. LÉPÉS:
2. lépés.
Mindegyik hasított testről vágja le az uszonyokat, a farkakat és a fejeket. A fejeket és a farkakat ezután felhasználhatjuk egy finom halászlé készítéséhez (csak arra ügyeljünk, hogy a kopoltyúkat távolítsuk el). Szárítsa meg a pisztrángot papírtörlővel, hogy eltávolítsa a maradék nedvességet.

3. LÉPÉS:
3. lépés.
A halat három-négy centiméter vastag steakekre szeleteljük.

4. LÉPÉS:
4. lépés.
Ezután vágja félbe a steakeket a gerinc mentén, a képen látható módon. A pisztrángot filére is vághatja, ha eltávolítja a csontokat és a bőrt, ahogyan szeretné. A halat általában bőrrel együtt sózom.

5. LÉPÉS:
5. lépés.
Szórjuk meg sóval a darabokat, és alaposan keverjük össze. Tegye a pisztrángot egy ételhordó edénybe vagy vastag celofánzacskóba, és egy éjszakára vagy egy kicsit hosszabb időre küldje a hűtőszekrénybe.

6. LÉPÉS:
6. lépés.
Másnap kóstolja meg a halat. Ha a darabok túl sósak, öblítse le őket folyó hideg víz alatt, majd szárítsa meg. Készítsen ízletes mártást. Öntsük az olívaolajat (használhatunk növényi olajat is) egy tálba. Adjunk hozzá őrölt fekete borsot, és facsarjunk ki egy kis szelet citromot (körülbelül negyedét vagy felét). Ebben a szakaszban használhat szárított bazsalikomot, rozmaringot vagy egy csipetnyi gyömbérport.

7. LÉPÉS:
7. lépés.
Hámozza meg a hagymát és öblítse le. A főtt hal fényességéhez rendes hagymát és vörös salátahagymát használok. A hagymát vékony tollakra vagy félkarikákra szeleteljük. Vágja finomra a fűszernövényeket. A hagymát és a petrezselymet megpároljuk az olajban.

8. LÉPÉS:
8. LÉPÉS.
Keverjen össze mindent alaposan.

9. LÉPÉS:
9. lépés.
Adjuk hozzá a hagymát a halhoz, keverjünk össze mindent újra, és fedjük le. Tegye a hűtőbe, hogy néhány órán át áztassa.

10. LÉPÉS:
10. LÉPÉS.
Tálalás előtt a sózott halat ismét meglocsolhatja citromlével, és megszórhatja friss fűszernövényekkel.

A citrom különleges ízt ad a pisztrángnak. Ha szeretné, elhagyhatja a hozzávalók listájáról, és a hal így is finom lesz.